Szereléssel együtt vegyünk klímát

Szereléssel együtt vegyünk klímátHa klíma vásárlás előtt állunk, akkor el kell dönteni, hogy csak a készüléket fogjuk megvenni, vagy egyúttal a beszerelést is kérjük a kereskedőtől. Az esetek túlnyomó többségében a legjobb választás, ha szereléssel együtt vásároljuk meg a készüléket, mutatjuk, hogy miért.

A klímaszerelésről tudni kell, hogy kizárólag engedéllyel rendelkező szakember telepíthet és árusíthat klímát. Hiába akarjuk tehát saját magunknak telepíteni a megvásárolt készüléket, az egyből garancia vesztéssel jár, mert nem szabályos. A saját telepítés mellett a másik ötlet a spórolásra az szokott lenni, hogy a készüléket megvásároljuk a legolcsóbb helyen, és keresünk külön szakembert, aki beszereli azt. Ezzel az ötlettel olyan problémába fogunk ütközni, hogy a legtöbb szakember csak a saját maga által árusított klímát szereli be, másikat nem vállal. Ennek több oka is van. Az egyik természetesen anyagi, jobban megéri a készüléket és a szerelést párban eladni, mint külön. A másik ok, hogy a garancia érvényesítését megbonyolítja a szerelő számára, ha más klímáját szereli be.

Az egyszerűbb ügyintézés és a problémamentes szerelés miatt tehát mindenképpen jobban megéri vásárlóként is, ha beszerelést is kérünk egyből a klíma mellé. Különösen azért, mert így nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy esetleges problémánál az eladó és a szerelő egymásra mutogat, és próbálja hárítani a felelősséget.