Melyik szőrtelenítési megoldás meddig hatásos?

Melyik szőrtelenítési megoldás meddig hatásos?A szőrtelenítés ma már sokak számára elengedhetetlen, általánosságnak számít és hozzátartozik a mindennapokhoz. Az igényeknek köszönhetően számos különböző lehetőség van a szőrtelenítésre, ezeket fogjuk megvizsgálni a hatás időtartamának szempontjából.

A legegyszerűbb megoldás a borotválás. Ezzel már valószínűleg mindenki találkozott, otthon is könnyedén megoldható, és nem kell hozzá más csak egy borotva (és egy kis borotvahab). Amennyire egyszerű a borotválás, annyira rövid ideig tart az eredménye is, ugyanis pár nap után újra látszanak a szőrszálak, és kezdhetjük elölről a szőrtelenítést.

A tartósságot tekintve a következő lépcsőfok a gyantázás, amely 2-3 hétig is hatásos lehet. Mégsem kedvelik olyan sokan a gyantázást, aminek az oka, hogy fájdalmas kezelésről van szó, ráadásul érdemes hozzáértőre bízni, és nem otthon csinálni saját magunknak.

Otthoni megoldások viszont az epilálás és az otthon használatos szőrtelenítő gépek. Ezeknek elég magas ára lehet, és hatékonyságukban elmaradnak az orvosi készülékektől.

Az orvosi készülékkel végezhető eljárás a lézeres szőrtelenítés. A lézeres szőrtelenítésnek többe kerül, mint az eddig említett megoldások, viszont szinte tényleg végleges eredményt lehet vele elérni. Általában 6-8 kezelésre van szükség egy általános szőrtelen állapot eléréséhez, ami után már csak nagyon ritkán kell egy-egy emlékeztető kezelést beiktatni, és élvezni lehet a tartós, végleges szőrtelen állapotot.