Miért éri meg egyedi webáruházat készíttetni?

Miért éri meg egyedi webáruházat készíttetni?Webáruház indítása előtt két lehetőség áll rendelkezésedre, az egyik a webáruház bérlés, a másik pedig az egyedi webáruház készítése. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, mi most az egyedi webáruház készítést fogjuk részletesen megvizsgálni.

Az egyedi webáruház készítés lényege, hogy nem sablonokat használnak a webshop elkészítéséhez, hanem egy webshop motort felhasználva teljesen egyedi kinézetet, funkciókat kap az adott webáruház. A bérelt webáruházak is egy saját webshop motorra épülnek, de ott csomagok közül kell választani, és egyedi kinézet általában csak súlyos összegekért kapható.

Az egyedi webshopok egyik legnagyobb előnye tehát, hogy egyedi, személyre szabott design alapján készülnek. Nem kell tehát attól tartani, hogy a saját webshopoddal másoknál is találkozhatsz az interneten.

További plusz előny, hogy akár egyedi funkciók, működés is kivitelezhető. A bérelt webshopok csomagokra épülnek, az üzleti modell lényege, hogy ezeket az előre összeállított csomagokat minél többször eladják, ha pedig valaki teljesen egyedi dolgot szeretne, azt jól megfizettetik vele. Egyedi webshopok esetén viszont a cél az, hogy a webshop tulajdonos minden szükséges funkciót megkapjon, elérhető áron, erre épül ugyanis az egész egyedi webshop készítés.

További előny, hogy a saját egyedi webshopot egyszer kell kifizetni, nincs havidíj, nincsenek rejtett költségek, hanem az elkészítést követően a tulajdonosé a webshop, és addig használhatja, ameddig csak szeretné.